Execution only hypotheek: wat is het en hoe sluit je het af?

De meeste mensen kiezen ervoor om voor het afsluiten van een hypotheek naar een hypotheekverstrekker te gaan. Hier word je voor het afsluiten van een hypotheek namelijk uitgebreid voorgelicht. Zo vertelt een hypotheekadviseur jou vaak wat er allemaal mogelijk is. Op deze manier weet je ook direct hoeveel je per maand af moet dragen aan jouw hypotheek en wat je maximaal kunt lenen. Op deze manier weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Toch kiest tegenwoordig lang niet iedereen meer voor deze weg. Er wordt namelijk steeds vaker gekozen voor een execution only hypotheek. Ben jij hier niet bekend mee? Wij leggen je in onderstaande tekst precies uit wat het is en hoe je een dergelijke hypotheek afsluit.

Geen bemiddeling

Het grote verschil tussen een hypotheek afsluiten bij een hypotheekverstrekker en een execution only hypotheek is dat je geen advies krijgt bij laatstgenoemde optie. Je regelt dus alles zelf bij deze hypotheek. Bij een execution only hypotheek kies je dus zelf een bepaalde en passende hypotheekvorm. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor de keuze voor een korte of lange rentevaste periode en beslis je zelf over het al dan niet afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Voor het afsluiten van deze hypotheek hoef jij dus niet meer naar een hypotheekverstrekker. Je kunt namelijk zelf alles online regelen. Wel zo makkelijk dus, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Hoe sluit je een execution only hypotheek af?

Zoals gezegd richt jij je voor het afsluiten van een execution only hypotheek tot het internet. Hier vind je een groot aantal aanbieders van deze hypotheekvorm. Bij de meeste verstrekkers van een execution only hypotheek kost het niet veel moeite om een geldbedrag te lenen. Je volgt doorgaans gewoon een simpel stappenplan. Hierbij vul jij verschillende gegevens in met betrekking tot jouw eigen situatie. Op basis van deze gegevens rolt er een bedrag uit dat de verstrekker van een execution only hypotheek jou maximaal aanbiedt. Het bedrag dat jij voorgeschoteld krijgt, is doorgaans het maximale bedrag dat je kunt lenen.

Wie kan een execution only hypotheek afsluiten?

Heb jij geen tijd om naar een hypotheekverstrekker te gaan? Of kost het je gewoonweg teveel moeite en wil je het allemaal liever zelf regelen? Dan is een execution only hypotheek natuurlijk ideaal. Maar ja, kom jij er eigenlijk wel voor in aanmerking? Waarschijnlijk wel! Een execution only hypotheek kan namelijk door vrijwel iedereen afgesloten worden. Het enige wat jij hiervoor moet doen is een verstrekker van deze hypotheekvorm vinden. Is dit gelukt? Dan ben jij enkel nog een paar stappen verwijderd van jouw execution only hypotheek!